LASIK vs SMILE

Picture of the author Mamisoa Andriantafika door Mamisoa Andriantafika

- 3 minuten om te lezen - 617 woorden

In dit artikel vergelijken we twee methoden van refractieve chirurgie om bijziendheid te corrigeren: wavefront-geleide LASIK (WFG-LASIK) en kleine incisie lenticule extractie (SMILE). Ontdek de resultaten van twee onafhankelijke onderzoeken die aantonen waarom LASIK de voorkeursmethode is voor mensen die van hun bril of contactlenzen af willen.

Met sneller herstel van het gezichtsvermogen, een betere gezichtsscherpte bij zwak contrast en hogere tevredenheid bij patiënten, steekt LASIK duidelijk boven SMILE uit.

LASIK overtreft SMILE

Wavefront-geleide LASIK (WFG-LASIK) en kleine incisie lenticule extractie (SMILE) zijn ingrepen die het ongecorrigeerde gezichtsvermogen bij bijziende patiënten verbeteren. Een vergelijkende studie gepubliceerd in 2022 in het American Journal of Ophthalmology is nodig om visuele resultaten tussen LASIK en SMILE te beoordelen.

Deze eerste studie omvatte 88 ogen van 44 bijziende patiënten. Patiënten werden willekeurig behandeld met WFG-LASIK in één oog en SMILE in het andere oog. Na een follow-up van 12 maanden zijn de resultaten onmiskenbaar: wavefront-geleide LASIK biedt betere resultaten dan SMILE.

Inderdaad, aan het einde van de follow-up van 12 maanden had een aanzienlijk groter percentage ogen die LASIK hadden ondergaan een ongecorrigeerde gezichtsscherpte van 10/10 of beter in vergelijking met ogen die SMILE hadden ondergaan (94% tegenover 83%). Daarnaast presteerde LASIK beter op het gebied van herstel van het gezichtsvermogen, gezichtsscherpte bij zwak contrast en winst in ongecorrigeerde gezichtsscherpte in vergelijking met SMILE.

Een groter percentage patiënten bereikte een ongecorrigeerde gezichtsscherpte van 10/10 of beter met LASIK in vergelijking met SMILE.

Perfect zicht na LASIK

Deze resultaten tonen duidelijk aan dat wavefront-geleide LASIK de voorkeursmethode is voor bijziende patiënten, met een sneller herstel van het gezichtsvermogen en een uitstekende ongecorrigeerde gezichtsscherpte.

Patiënten verkiezen LASIK

Het tweede onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Cataract and Refractive Surgery in 2023, omvatte 80 ogen van 40 deelnemers en vergeleek de kwaliteit van het zicht en gerapporteerde visuele symptomen bij patiënten die LASIK aan één oog en SMILE aan het andere oog ondergingen.

De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat de percentages visuele symptomen vergelijkbaar waren voor LASIK en SMILE, maar dat deze symptomen in de loop van de tijd verbeterden. Belangrijker nog, na een follow-up van 12 maanden gaf een groter percentage deelnemers de voorkeur aan het zicht van het oog dat LASIK onderging in vergelijking met het oog dat SMILE onderging.

Bovendien was de voorkeur voor het oog behandeld met LASIK gecorreleerd aan de ongecorrigeerde gezichtsscherpte, wat eens te meer de effectiviteit van deze procedure benadrukt om het zicht van de patiënten te verbeteren.

Een groter percentage deelnemers gaf de voorkeur aan het zicht van het oog dat LASIK onderging in vergelijking met SMILE.

Kies LASIK

Wavefront-geleide LASIK is een zeer effectieve chirurgische optie voor mensen die hun bijziendheid willen corrigeren.

Tot slot bevestigen deze twee onafhankelijke onderzoeken dat wavefront-geleide LASIK een zeer effectieve chirurgische optie is voor mensen die hun bijziendheid willen corrigeren. Met sneller herstel van het gezichtsvermogen, een betere gezichtsscherpte bij zwak contrast en hogere tevredenheid bij patiënten, steekt LASIK duidelijk boven SMILE uit.

Vergeet niet om aanbevelingen te overwegen en medisch advies in te winnen voordat u aan een chirurgische procedure begint. Uw oogarts zal u naar de oplossing leiden die het beste bij uw specifieke situatie past. U kunt binnenkort afscheid nemen van uw bril of contactlenzen en genieten van een helder, onbelemmerd zicht!

Zorg goed voor uw ogen en deel deze waardevolle informatie gerust met uw dierbaren die ook kunnen profiteren van deze vooruitgang in de visuele correctie.

Referenties :

Contact met ons op

Telefonisch

Het telefonisch secretariaat is bereikbaar van 9.00 uur tot 17.30 uur.

+32(0)2/256.90.83
+32(0)2/512.34.08
Email
algemeen: info@ophtalmologiste.be
menselijke hulpbronnen: rh@ophtalmologiste.be
Naar het medisch centrum gaan
Centre Médical Bruxelles-Schuman
66 Avenue de Cortenbergh
1000 Bruxelles
Belgique