Verminderen kortzichtigheid

Picture of the author Mamisoa Andriantafika door Mamisoa Andriantafika

- 3 minuten om te lezen - 618 woorden

Nieuwe studies tonen overtuigende resultaten die een effectieve aanpak mogelijk maken om de evolutie van de myopie bij kinderen te beperken.

Factoren verergeren

Houd uw leesafstand en moedig buitenactiviteiten aan.

Verschillende situaties van het dagelijks leven zijn bekend om de evolutie van de myopie bij kinderen te stimuleren. Onder hen is leesafstand te dichtbij een verzwarende factor.

Het kind moet een houding rechtstreeks aan het schrijven of het lezen houden om een afstand van zijn of haar het werkplan te houden. Schrijf niet liggend op het laken en lees niet liggend op het bed. Het gebruik van kleine schermen zoals smartphones of draagbare gameconsoles bevordert een te dicht zicht. het is geen schermlicht dat myopie bevordert, maar een korte afstand door accommodatie te stimuleren.

Gebrek aan daglicht is ook een verzwarende factor. Uit studies blijkt dat deze factor deels het grote deel van de myopes in Japan verklaart, met bijna 80% vergeleken met Australië, met slechts 30%.

Verminderen kortzichtigheid

Waarom myopie beperken? niet alleen om afhankelijkheid van brillen te voorkomen. Sterke myopie wordt geassocieerd met verschillende pathologieën als gevolg van de grotere omvang van het oog. De meest gevreesde is retinale onthechting. Andere klassiekers zijn cataract naar een jonge leeftijd of glaucoom. cataracte à un jeune âgeou le glaucome. Maar vervormingen kunnen ook simpelweg nooit optimaal zicht veroorzaken. Als u erin slaagt de myopie te beperken tot minder dan 9 diopters, kunt u hopen dat een operatie uitvoert op volwassen leeftijd dat refractieve chirurgie om het dragen van een bril te voorkomen.

Het beperken van de myopie vermijdt de complicaties ervan.

Instillatie van verdunde atropine kan de myopie met ongeveer 70% vertragen.

Er zijn verschillende studies gepubliceerd. De meest effectieve aanpak is dagelijkse instillatie van verdunde atropine. Het beperkt de evolutie van de myopie met ongeveer 70%. Als het zeer effectief is, kan het worden blootgesteld aan ongewenste bijwerkingen zoals permanente pupil dilation. Dit kan ervoor zorgen dat het kind dit doet.

Zeer nieuwe onderzoeken die in de loop der tijd bevestigd moeten worden tonen aan dat het gebruik van glazen met "multiple defocusing pellets" de evolutie van de myopie met ongeveer 60% beperkt. Deze aanpak biedt een groot voordeel van het vermijden van de bijwerkingen van gruweldaden.

Sommige studies tonen ook aan dat het gebruik van orthokeratologie-lenzen, lenzen die 's nachts worden gedragen om het hoornvlies te vervormen, de progressie van myopie kan beperken. De onderzoeken zijn echter minder gefundeerd en het gebruik van lenzen 's nachts brengt aanzienlijke risico's met zich mee.

Sommige studies tonen ook aan dat het gebruik van orthokeratologie-lenzen, lenzen die 's nachts worden gedragen om het hoornvlies te vervormen, de progressie van myopie kan beperken. De onderzoeken zijn echter minder gefundeerd en het gebruik van lenzen 's nachts brengt aanzienlijke risico's met zich mee.

Een persoonlijke aanpak

Onderzoek van een myopisch kind

Het gebruik van deze therapieën moet voor elk kind worden aangepast. Afhankelijk van de aanvankelijke myopie, de leeftijd van het kind, zijn medische en familiegeschiedenis, de vooruitgang van de myopie, wordt een strategie gekozen door uw oogarts.

Om de effectiviteit van de behandeling te beoordelen hebben we instrumenten om een nauwkeurige biometrie van het oog te maken.

Myopische kinderen onder de 9 jaar en/of met een jaarlijkse toename van meer dan één diopter per jaar moeten worden onderscheiden, die waarschijnlijk geschikter zijn voor behandeling met atropine. En kinderen in de adolescentie met matige myopie voor wie het gebruik van glazen met ontvetsende pellets beter geschikt zou kunnen zijn. uw oogarts blijft het beste advies.

Elk kind heeft een persoonlijke aanpak nodig.

Wanneer kinderen dit protocol binnenkomen, volgen we ze elke 6 maanden door hun mate van optische correctie te meten, zonder en onder cycloplegia en axiale lengte. Dit biedt een objectieve beoordeling van hun myopia-ontwikkeling.

Contact met ons op

Telefonisch

Het telefonisch secretariaat is bereikbaar van 9.00 uur tot 17.30 uur.

+32(0)2/256.90.83
+32(0)2/512.34.08
Email
algemeen: info@ophtalmologiste.be
menselijke hulpbronnen: rh@ophtalmologiste.be
Naar het medisch centrum gaan
Centre Médical Bruxelles-Schuman
66 Avenue de Cortenbergh
1000 Bruxelles
Belgique