Een Nieuw Tijdperk voor de Behandeling van Presbyopie

Picture of the author Mamisoa Andriantafika door Mamisoa Andriantafika

- 2 minuten om te lezen - 339 woorden

Presbyopie, het verminderde vermogen van het oog om dichtbijgelegen objecten te focussen na 40, is voor velen een uitdaging. Gelukkig is er een innovatieve oplossing in aantocht: oogdruppels op basis van pilocarpine.

Hoe Werkt Het?

Pilocarpine verkleint de diameter van de pupil en vergroot zo de scherptediepte

Deze oogdruppels werken door het verkleinen van de pupil. Dit proces verhoogt de scherptediepte, vergelijkbaar met het verkleinen van de diafragma-diameter van een camera, waardoor het oog beter kan focussen op dichtbijgelegen objecten.

Het is een echte doorbraak voor degenen die een alternatief zoeken voor leesbrillen.

Werkzaamheid en Comfort

Pilocarpine, een bekend medicijn in de oogheelkunde, biedt nu een nieuwe toepassing. Deze oogdruppels kunnen dagelijks worden gebruikt en hebben effect binnen ongeveer 20 minuten, met een duur tot 8 uur.

Deze innovatieve behandeling verbetert het zicht van dichtbij aanzienlijk zonder het zicht van veraf of het nachtzicht negatief te beïnvloeden.

Pilocarpine is een bekend medicijn.

Veiligheid en Bijwerkingen

Een volledig oogheelkundig onderzoek is verplicht

Hoewel deze oogdruppels veel voordelen bieden, zijn ze niet zonder bijwerkingen. De meest voorkomende zijn hoofdpijn en pijn op de instillatieplaats. Deze effecten zijn echter over het algemeen mild en treffen slechts een klein deel van de gebruikers.

Toegang tot deze oogdruppels is niet zonder recept mogelijk, omdat een volledig oogheelkundig onderzoek vereist is om eventuele contra-indicaties uit te sluiten.

Een Stap Vooruit

Instillation of pilocarpine

Met de goedkeuring van conserveermiddelvrije producten zoals Qlosi (Orasis Pharmaceuticals) door de FDA, gebaseerd op strenge klinische proeven, vertegenwoordigt de optie van oogdruppels op basis van pilocarpine een belangrijke stap in de behandeling van presbyopie. Het is een spannende ontwikkeling voor degenen die zich willen bevrijden van de beperkingen van leesbrillen of contactlenzen.

Samenvattend bieden oogdruppels op basis van pilocarpine een veelbelovende en flexibele oplossing voor degenen die hun presbyopie met minder compromissen willen beheren.

De beschikbaarheid van Qlosi in de Verenigde Staten is gepland voor de eerste helft van 2024. Het markeert het begin van een nieuw tijdperk in de medische behandeling van presbyopie.

Source: FDA Approves Orasis Pharmaceuticals' Eye Drop Qlosi for Presbyopia

Contact met ons op

Telefonisch

Het telefonisch secretariaat is bereikbaar van 9.00 uur tot 17.30 uur.

+32(0)2/256.90.83
+32(0)2/512.34.08
Email
algemeen: info@ophtalmologiste.be
menselijke hulpbronnen: rh@ophtalmologiste.be
Naar het medisch centrum gaan
Centre Médical Bruxelles-Schuman
66 Avenue de Cortenbergh
1000 Bruxelles
Belgique