Het Refractieve Chirurgieplatform

Picture of the author Mamisoa Andriantafika door Mamisoa Andriantafika

- 1 minute om te lezen - 97 woorden

Het chirurgieplatform omvat alle benodigde instrumenten voor nauwkeurige oogmetingen, evenals een operatiekamer uitgerust met hoogwaardige lasers voor het snijden en modelleren van het hoornvlies.

De Operatiekamer

Refractieve chirurgieën worden uitgevoerd in het Alliance Medisch Centrum in Braine l'Alleud. Er is een speciale operatiekamer die voldoet aan alle benodigde certificeringen voor de veiligheid van de patiënt. Het centrum staat op de lijst van erkende extramurale centra bij veel zorgverzekeraars.

We hebben ook gespecialiseerd personeel, waaronder anesthesiologen, verpleegkundigen en orthoptisten, waardoor we onze chirurgieën onder de beste omstandigheden kunnen uitvoeren.

Het centrum wordt erkend door veel zorgverzekeraars

Chirurgische Lasers

Allegretto Wavelight EX500 Laser
=“col-lg-5 col-md-4 col-sm-10 text-justify “>

De laser die wordt gebruikt voor het modelleren van het hoornvlies, wordt de Excimerlaser genoemd. De laser die we gebruiken is de nieuwste in zijn generatie: de Allegretto Wavelight EX500 Alcon.

Het biedt een zeer hoge behandelsnelheid, minder dan 2 seconden per dioptrie. Bovendien kan een zeer responsieve "eye-tracker" de beweging van uw ogen tijdens de laserbehandeling volgen. Tot slot is er een breed scala aan beschikbare behandelingen: Wavefront Optimized (WFO), Topoguided (TG "Contura"), te-PRK ("Streamlight").

Er is een breed scala aan mogelijke laserbehandelingen.

De laser die wordt gebruikt voor het maken van sneden in het hoornvlies, wordt de Femtosecondelaser genoemd. De femtosecondelaser die we gebruiken is de nieuwste in zijn generatie: de Intralase IFS-150 AMO.

Het biedt een zeer snelle snijsnelheid, minder dan 15 seconden om een hoornvliesflap te maken. Er is een breed scala aan beschikbare behandelingen: hoornvliesflappen, intracorneale ringen, zakjes, sneden voor lamellaire en transfixerende grafts.

U kunt de pagina bezoeken die de verschillende refractieve chirurgieën beschrijft die in ons centrum worden uitgevoerd.

Biometrie

Anterion OCT from Heidelberg

We hebben geavanceerde meetinstrumenten voor zeer nauwkeurige biometrie, om het best mogelijke resultaat te behalen.

De Anterion (Heidelberg) is een OCT voor het voorste segment. Het maakt het mogelijk zeer nauwkeurige beelden van het volledige voorste segment van het oog vast te leggen en de axiale lengte te bepalen. Slechts een paar centra in Europa beschikken over deze tool. Het gebruik ervan is cruciaal voor hoogwaardige biometrie.

We hebben ook de Pentacam (Oculus), waarmee nauwkeurige corneatopografie kan worden vastgelegd. Het is het referentie-instrument in de refractieve chirurgie.

De Lenstar (Hagg Streit) is ook zeer nuttig dankzij de nauwkeurige meting van de axiale lengte, keratometrie en AI-aangepaste biometrieformules.

Sommige formules worden aangepast door kunstmatige intelligentie.

Voor elke routinematige raadpleging voeren we ook topografie, aberrometrie en pachymetrie uit met behulp van de Visionix VX120 om onze dagelijkse diagnose te verbeteren. Dit helpt bij het gemakkelijker detecteren van keratoconus, wat een vaak moeilijk detecteerbare hoornvliesaandoening is.

Contact met ons op

Telefonisch

Het telefonisch secretariaat is bereikbaar van 9.00 uur tot 17.30 uur.

+32(0)2/256.90.83
+32(0)2/512.34.08
Email
algemeen: info@ophtalmologiste.be
menselijke hulpbronnen: rh@ophtalmologiste.be
Naar het medisch centrum gaan
Centre Médical Bruxelles-Schuman
66 Avenue de Cortenbergh
1000 Bruxelles
Belgique